Under den senaste månaden har CSES antagit sex nya innovativa företag med lösningar på sociala och miljömässiga samhällsproblem: Allt från hemmaodlingskit för gourmetsvamp som minskar utsläpp av växthusgaser till världens första bemanningsföretag som bemannar hemlösa.

– Vi erbjuder kostnadsfritt tidig idérådgivning samt mer omfattande affärsutvecklingsstöd via vår inkubator. Sedan vi startade upp vår verksamhet i september 2011 har vi redan haft idérådgivningsmöten med över 130 sociala entreprenörer och under den senaste månaden antagit sex nya inkubatorsbolag. Det är ett bra bevis att intresset för att lösa samhällsutmaningar genom entreprenörskap är stort, säger David Lundborg, centeransvarig på CSES.

CSES - Sveriges första inkubator för sociala entreprenörerI dagsläget finns det totalt 12 nystartade företag i CSES inkubator, som är till för de sociala entreprenörer som kommit lite längre och har möjlighet att arbeta extra intensivt med sitt företag. CSES erbjuder både en personlig affärscoach och en kreativ arbetsmiljö i Villa Bellona på Stockholms universitet. Nedan presenteras de sex företag som den senaste tiden antagits till inkubatorn:

Gourmetsvampar ska odlas i kaffesump
Organic Soul ska erbjuda ett hemmaodlingskit för gourmetsvamp, som odlas i den kaffesump som dagligen slängs. På så sätt minskas utsläpp av växthusgaser genom återvinning av kaffesump.

Nyskapande svenskt ekologiskt klädmärke
SVENSK tillverkar och säljer ekologiska stickade kläder och är grundat av den okonventionella och nyskapande designern Diana Svensk.

Världens första bemanningsföretag som bemannar hemlösa
Hoppfull Bemanning är världens första bemanningsföretag som bemannar hemlösa och hyr ut dem till företag som behöver arbetskraft och vill ta ett socialt ansvar.

Fixar faddrar till bikupor
Bee Urban har som första företag i Sverige, kanske i hela världen, tagit på sig rollen att bidra till att öka antalet bin. Lösningen är att erbjuda företag en helt ny CSR-profil med hjälp av bikupor i stadsmiljö.

Skapar ansvarstagande livsmedelsproducenter
InBelly vill få livsmedelsproducenter att ta bort skadliga tillsatser, genom att bygga upp en community av medvetna konsumenter som ställer hårda krav.

Ska stärka kvinnors position inom action- och extremsport
High Heaven ska lansera en sajt för kvinnor med passion och intresse för livsstilen kring action- och extremsporter världen över.