Ballongmagi ger en magisk ballongupplevelse till svårt sjuka barn eller barn med kroniska diagnoser. Målet att hjälpa dem igenom en tuff period, skapa glädje och positiva minnen. Verksamheten har grundats av Maria Byquist, som två år i rad har utsetts till ”Sveriges Bästa Ballongskulptör”.

Maria Byquist, BallongmagiMaria – berätta mer om Ballongmagi
Ballongmagi kommer ut till sjukhus och intresseföreningar och glädjer barn med ballonger! Det kommer en ballongprinsessa i fantastisk prinsessklänning som kan göra över tusen olika ballongfigurer. Sedan kan de som vill och orkar få lära sig att göra egna figurer. Allt i en fantastisk miljö uppbyggd av ballonger.

Med de stora besparingarna som görs i vården blir en sådan här insats allt viktigare. Det första som försvinner när den stackars stressade sjukvårdspersonalen ska försöka hinna med att täcka all vård, trots underbemanning, är den extra tiden med barnen. Vi bli en tillgång för vården genom att erbjuda något roligt, utan att påverka deras ekonomi negativt. Vi tar bara betalt en krona per besök, tack vara intäkter från sponsorer och vår webbshop. Men för att utöka vår verksamhet behövs mer finansiering och att fler privatpersoner och företag öppnar sina hjärtan och skänker en slant.

ballongfigur ballongmagiHur uppkom idén till Ballongmagi
Jag uppträdde på ett barnkalas där ”lilla N”, som är svårt sjuk med diabetes och hjärtfel, var hemma under dagen från sjukhuset för att få ha sin fest hemma. Efteråt ville hon inte att jag skulle gå, utan att jag skulle stanna kvar och lära henne göra ballongfigurer. Så det gjorde jag. Jag lämnade kvar en ballongpåse och min egen ballongpump när jag åkte hem.

Efter två veckor fick jag ett mail av ”lilla N:s” mamma. Där berättade hon att för en gångs skull hade inte ”lilla N” gråtit sig igenom veckan av sjukhusvistelse. Hon hade gjort ballongfigurer och hon hade gett dem till de andra barnen som var patienter, personalen, syskon och besökare på avdelningen. Då insåg jag hur mycket ballonger kan betyda och det inspirerade mig att starta Ballongmagi.

Vad är socialt entreprenörskap för dig?
Att ha en fantastisk dröm, som blir en realistisk plan som blir handling och resulterar i något som faktiskt gör skillnad.

Varför ville du bli ett inkubatorbolag hos CSES?
För att få hjälp att arbeta mer strukturerat.  Att få verktygen hur man på ett beprövat sätt organiserar den här typen av verksamhet. Och tips hur man på ett hållbart sätt finansierar sin vision.

Drömbilden fem år framåt med företaget – hur ser den ut?
Drömmen är att om fem år ha en stor organisation med många volontärer som gör fantastiska upplevelser för sjuka barn.

Tips: Engagera dig i Ballongprinsessans utmaning – Princess Walk Stockholm 7/6

För varje ”like” Ballongmagis facebooksida får fram till nationaldagen ska Ballongprinsessan gå en meter genom Stockholms innerstad i knallrosa prinsessklädsel, tillverkandes ballongfigurer till människorna hon möter. Vill du bidra till en LÅNG Princess-walk, gilla Ballongmagi nu >>>>