Igår offentliggjordes 2012 års mottagare av Stockholms stads Innovationsstipendium. Inom kategorin tjänster korades CSES inkubatorsbolag inBelly till vinnare. inBelly vill stärka konsumentens röst och rätt till mat fri från skadliga tillsatser.

– Jag är självklart mycket hedrad att få innovationsstipendiet. Utmärkelsen är ett tydligt kvitto på att vi har en innovativ och smart tjänst som aktivt kommer påverka livsmedelsproducenter att bli mer ansvarstagande, säger Kristina Saudargaitė som är VD på inBelly.

inBelly vill få livsmedelsproducenter att ta bort skadliga tillsatser, genom att bygga upp en community av medvetna konsumenter som ställer hårda krav. Genom företagets site och mobilapp får konsumenterna hjälp att ta reda på vilka tillsatser, i de långa innehållsförteckningarna på matvaror, som är skadliga. Det enda man behöver göra är att scanna produktens streckod med sin mobiltelefon, så får man snabbt tillbaka ett svar på vad produkten innehåller för eventuella skadliga tillsatser. InBelly har gjort sin marknadsintroduktion i Litauen och ska nu expandera i Skandinavien.

– Jag vet att stipendiet betyder mycket för stipendiaten. Det innebär inte bara att stipendiepengarna kan hjälpa innovatörerna att komma igång och kommersialisera sina idéer. Innovationsstipendiet är också en kvalitetsutmärkelse och därmed en signal till andra om att detta är en innovation av rang, säger Stockholms stads företagarborgarråd Ulla Hamilton som delade ut stipendierna i stadshuset.

inBelly är ett av CSES (Center för Socialt Entreprenörskap Stockholm) inkubatorsbolag. CSES erbjuder kostnadsfritt omfattande affärsutvecklingsstöd för att säkrare och snabbare stödja sociala entreprenörer att utveckla sina affärsidéer.

Mer information
Kristina Saudargaitė, VD InBelly: 073-87 74 618, kristina@inbelly.se, lt.inbelly.com, se.inbelly.com. InBelly-appen finns på App Store.

Stockholms stads Innovationsstipendium har till uppgift att stimulera innovationskraften bland företag och individer i Stockholm och premiera och stimulera idérika personer att gå vidare och kommersialisera sina idéer. I potten finns 375 000 kronor. Stipendierna har delats ut sedan 1985. Nytt för i år är att stipendierna är indelade i sju kategorier.