InBelly är ett av de nominerade bidragen till Stockholms stads Innovationsstipendium inom kategorin ”tjänster”. InBelly vill stärka konsumentens röst och rätt till mat fri från skadliga tillsatser. Vinnarna offentliggörs under en ceremoni i stadshuset den 6 december.

inBelly vill få livsmedelsproducenter att ta bort skadliga tillsatser, genom att bygga upp en community av medvetna konsumenter som ställer hårda krav. InBelly har gjort sin marknadsintroduktion i Litauen och ska nu expandera i Skandinavien. Genom företagets site och mobilapp får konsumenterna hjälp att ta reda på vilka tillsatser, i de långa innehållsförteckningarna på matvaror, som är skadliga. Det enda man behöver göra är att scanna produktens streckod med sin mobiltelefon, så får man snabbt tillbaka ett svar på vad produkten innehåller för eventuella skadliga tillsatser.

Nominerade och slutlig vinnare inom varje kategori bedöms av en expertjury bestående av några av Sveriges främsta entreprenörer, innovationsforskare och branschexperter. Totalt är tre innovationer per kategori nominerade inom följande sju kategorier:
•    IT & telekom
•    Miljöteknik
•    Kulturella & kreativa näringar
•    Vardagsprodukter
•    Tjänster
•    Besöksnäring
•    Life sciences

Om Innovationsstipendiet
Stockholms stads Innovationsstipendium har till uppgift att lyfta innovationskraften i staden och premiera och stimulera idérika personer att gå vidare och kommersialisera sina idéer. I potten finns 375 000 kronor. Stipendierna har delats ut sedan 1985.

Nytt för i år är att tre innovationer per kategori nomineras och vinnarna offentliggörs under årets ceremoni i stadshuset den 6 december. Stipendierna delas ut av Stockholms stads företagsborgarråd och ordförande i Stockholm Business Region, Ulla Hamilton.