Har du passerat 55, men inte gjort allt du vill och vill göra ännu mer? Har du dessutom en idé som löser ett socialt problem för äldre? Då ska du ansöka till INKUBATOR 55+. Här får du konkret stöd att starta eller vidareutveckla din verksamhet som skapar en bättre, enklare och kanske roligare tillvaro för 55+. Detta är en specifik satsning inom CSES, som finansieras av den statliga myndigheten VINNOVA.

Vi erbjuder
Du får tillgång till CSES inkubatorsmiljö, där vi stödjer dig helt kostnadsfritt att säkrare och snabbare utveckla din affärsidé. Här erbjuds du kvalificerat affärsutvecklingsstöd, en personlig affärscoach, nätverk, kurser/seminarier och en fysisk arbetsplats under 4-6 månader.

Vi söker
Personer, 55+, med affärsidéer som löser sociala problem som skapar nytta för äldre: 55+. Om ni är flera personer som står bakom idén, ska minst hälften av ditt team vara över 55 år.

Om du är yngre än 55 år och har en bra idé mot målgruppen äldre, eller om du är 55+ och har en idé för en yngre målgrupp, tveka inte att kontakta oss, så får du information om hur du kan få stöd genom CSES ordinarie verksamhet. 

Startdatum
Inkubator 55+ startar sin verksamhet den 15 november, och entreprenörer tas in löpande till och med slutet av december.

För att delta/mer information
Första steget är att snarast kontakta Susanne Norman som är projektledare och affärscoach för INKUBATOR 55+: susanne.norman@cses.se, 070-740 43 61, 08-674 75 25.  Därefter sker ett personligt möte. Begränsat antal platser.

Öppet hus 8/11
Torsdagen den 8 november  kl. 16.30-19.00 har du möjlighet att besöka CSES i Villa Bellona, Universitetsvägen 8, på Stockholms universitet.  Här får du möjlighet att ställa frågor kring INKUBATOR 55+, bolla din idé med våra affärscoacher samt träffa andra personer, som liksom du, är intresserade av denna satsning. Vi bjuder på enklare förtäring. Vi ser gärna att du föranmäler dig. Anmäl dig här >>>

Bakgrund till satsningen
Inom ramen för regeringens satsning på äldre har VINNOVA fått i uppdrag att vidareutveckla goda exempel inom ramen för Social Innovation. VINNOVA har därför initierat en särskild satsning på äldre entreprenörer, denna satsning har utformats och leds av CSES.

Vi är övertygade att det finns mycket att vinna på att uppmuntra och stödja sociala entreprenörer som är 55+ och som har mycket att erbjuda samhället och sina medmänniskor i form av kunskap, kompetens, engagemang och företagsamhet.  Det finns mycket att vinna om vi kan hitta entreprenörsdrivna verksamheter som kan erbjuda lösningar på olika utmaningar inom äldreområdet för en växande äldre generation. Dessa typer av projekt är idag underrepresenterade. Det vill vi aktivt bidra till att ändra på.

TIPS! Via www.idekatalogen.se kan du ta del av några sociala innovationer mot målgruppen äldre.