Nu har High Heaven antagits till CSES inkubator, som snart lanserar en sajt för kvinnor med passion och intresse för livsstilen kring action- och extremsporter världen över.

Nina Nordling, berätta kort om din affärsidé  
Genom att belysa kvinnor inom action- och extremsport som en köpstark och seriös målgrupp på marknaden, möjliggör vi kvinnors utveckling inom dessa sporter. Vi tillgodoser deras behov av utveckling, utrymme och ger dem en självklar mötesplats.

Hur föddes idén?
Jag är började köra motocross som vuxen och ute på banorna fanns flera generationer av män, men knappt några kvinnor. Jag upptäckte dessutom att det var väldigt svårt att hitta till varumärkenas damkollektioner av skyddsutrustning och kläder för kvinnor och att många andra, liksom jag, sökte efter likasinnade att dela inspiration och information med. Därför har jag valt att jobba med jämställdhetsfrågor ur ett socialt entreprenörsskapsperspektiv i bolaget High Heaven.

Berätta kort om din bakgrund
Jag har levt ett kaotiskt liv med många utmaningar, tagit mig ur ett missbruk och lever nykter och drogfri sedan nio år tillbaka – varför jag har ett stort socialt engagemang och en hunger på livet! Jag alltid varit otroligt driven och jobbat hårt för de frågor som jag tror på: rättvise- och jämställdhetsfrågor är viktiga för mig.

Vad är din personliga drivkraft som företagare?
Tanken på att hela tiden ha utveckling och utmaningar är vad som driver mig framåt, tillsammans med en önskan om att få göra gott för många människor. Jag vill lära mig bygga bolag som genererar mycket pengar till nya projekt och vidareutvecklar varumärket High Heaven.

Vad är socialt entreprenörskap för dig?
Att göra affärer där det finns två huvudsyften; Att bidra till samhällsnyttan och att tjäna pengar. Att hitta affärsmodeller som självständigt genererar pengar – samtidigt som de löser ett socialt problem.

Varför ville du bli ett inkubatorbolag hos CSES?
Jag sökte en strukturerad affärsrådgivningsprocess där man förstod att mitt företags kärnvärden går hand i hand med hur jag vill tjäna pengar. Mina förväntningar är att jag ska få hjälp att styra High Heaven framåt så långt det bara går; att jag ska få strategiskt hjälp och få tillgång till nya nätverk och kontakter.

Drömbilden fem år framåt med företaget – hur ser den ut?
Att High Heaven är den självklara mötesplatsen för alla kvinnor med passion och intresse för livsstilen kring action- och extremsport och att vi har många samarbetspartners inom branschen som förstår och delar vår vision. Att varumärket ska vara synonymt med våra kärnvärden.