Friendy & Co. växer och har under våren genomfört ett större projekt i samarbete med Österåkers kommun. Grundaren Maria-Pia Gottberg inledde projektet med storföreläsningar för förskolepersonalen som tände till och fick söka till nästa steg. De som kom med fick fördjupning i form av fyra handledningsträffar under våren. Ett mycket uppskattat inslag var när barnteaterföreställningen Arg flyttar in med Friendy i huvudrollen hade premiär. Både barn och pedagoger gav föreställningen högsta betyg. Skådespelarna Sara Nygren och Lisa Arenö besökte sedan förskolorna och visade pedagogerna hur man tillsammans med barnen kan använda drama för att utforska sina känslor. Nästa vecka avslutas projektet som ska utvärderas för att kunna spridas vidare till fler kommuner.

”Som grädde på moset kom teatersången Hej Friendy ut på Spotify (Friendy – Hej Friendy) och iTunes i förra veckan”, berättar Maria-Pia som är i full fart med att utveckla flera internationella samarbeten. Under våren har hon hunnit med att leda workshops för lärare och socialarbetare i Kenya och ser nu fram emot ett samarbete med Project Playground i Sydafrika till vintern.

”Det är fantastiskt att få sprida Friendy som metod och förhållningssätt för att nå utsatta barn i Afrikas slumområden och till barnen här hemma som också har sina utmaningar”, säger en mycket glad och nöjd Maria-Pia.