Det nyskapande och ekologiska klädmärket SVENSK deltog på Modeveckan i Köpenhamn den 8-12 augusti. En framgångsrik medverkan som bland annat har resulterat i att SVENSK etablerar sig på den tyska marknaden.

”Under mässan som vi deltog på lade två tyska återförsäljare beställningar direkt på plats. Vi sålde även till nya butiker i Wales, Finland och Norden”, berättar grundare och VD Diana Svensk.

SVENSK tillverkar och säljer ekologiska stickade kläder som är gjorda av 100 % ekologiska organiska material och tillverkas under rättvisa förhållanden i ett hantverkarkooperativ i Bolivia. Företaget är alltså grundat av den okonventionella och nyskapande designern Diana Svensk och är ett av CSES inkubatorsbolag.

Svensk har också blivit inbjuden att medverka på Warsaw Fashion Weekend den 5-6 oktober – Warszawas största modeevent som kombinerar två dagars modevisningar av polska och utländska modeskapare med Polens största Designer Sample Sale. Temat för höstens upplaga är svenskt mode, vilket gör eventet till en bra möjlighet för SVENSK att även etablera sig på polska marknaden.