CSES och Mötesplats Social Innovation är nu officiellt en del av det internationella SIX Global Council – det styrande rådet för världens främsta nätverk för social innovation. SIX arbetar med att dela global kunskap och erfarenheter för att hitta lösningar på viktiga samhällsutmaningar.

– Vi blev jätteglada när vi fick frågan om medlemskap från SIX Global Council och tycker att det är en riktigt bra möjlighet att påverka hur man arbetar med social innovation inte bara i Stockholm och Sverige utan globalt. Jag ser fram emot att lära känna några av världens ledande aktörer på området, säger David Lundborg, centeransvarig på CSES.

SIX är idag det främsta globala nätverket för att inspirera, stödja och stärka socialt entreprenörskap och omfattar idag över 5000 personer och organisationer. SIX grundades 2008, men SIX Global Council etablerades nu i januari 2013 med aktörer från världens alla hörn som Social Innovation Generation (SiG) i Kanada, Hong Kong Institute for Contemporary Culture och TACSI i Australien.