Beautiful Business Award är en nationell tävling som lyfter fram företagarkvinnor som förebilder och utser Årets Företagerska, Årets Tjänsteutvecklare och Årets Uppstickare. Karolina Lisslö och Josefina Oddsberg, som driver Bee Urban, utsågs igår till Årets Uppstickare 2013. Bee Urban är ett av CSES inkubatorsbolag.

I mitten från vänster: Karolina Lisslö och Josefina Oddsberg, grundare av Bee Urban.

Läs beskrivning och motivering från Beautiful Business Award:
”Miljövännerna Karolina Lisslö och Josefina Oddsberg möttes när de skolade om sig till biologer efter att ha arbetat med media på varsitt håll. I ett starkt engagemang för vår miljö föddes intresset för bin och det faktum att det varje år försvinner växtarter på grund av brist på pollinerande insekter. Karolina och Josefina kände sig övertygade om att de med kommersiella krafter skulle kunna bidra till en större biologisk mångfald genom att sätta fokus på de utrotningshotade arterna.

Bee Urban ger sedan år 2011 företag möjlighet att på årlig basis sponsra en bikupa som en del av sitt CSR-arbete. Kunden hjälper på så sätt sin lokala miljö med pollinering, visar på ett konkret miljöarbete där bikupan kan placeras på den egna tomten, taket eller fastigheten och får dessutom en ätbar fysisk produkt i handen, dvs. honung med egen etikett. Det senaste året placerades 34 bikupor ut i Stockholmsområdet. Den kommande tiden är målet att etablera ett franchisekoncept över hela Sverige och att år 2014 finnas i flera globala huvudstäder. Visionen är att på sikt lösa den globala pollineringskrisen genom att skapa en plattform av kunskap där information sprids via företagens anställda samt via föreläsningar och media.

Med en stark drivkraft för att upplysa världen om naturen, bin och deras betydelse för våra lokala ekosystem har Karolina och Josefina på ett nytänkande, hållbart och skalbart sätt gett företag möjlighet att göra gott med ett modernt och långsiktigt CSR-arbete.”

Övriga uppstickare 2013 blev Frida Ramstedt, Trendenser och Astrid Friborg, Berries by Astrid. Årets Företagerska blev Annica Eklund och Marie Eklund med företaget Bolon och till Årets Tjänsteutvecklare korades Anna-Clara Blixt Modin, StagePool.

Läs mer om Bee Urban
Läs mer om Beautiful Business Award